Afgelast! Derde Colloqium Actueel Onderzoek Vrijwilligerswerk

ProfielfotoMark Molenaar 23-01-2020 3529 keer bekeken 8 reacties

Begin

20-03-2020 om 14:45

Einde

20-03-2020 om 17:45

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Erasmus Universiteit Rotterdam, meer informatie na aanmelding

Het Derde Colloqium is afgelast vanwege alle Corona-perikelen, waardoor de betrokken wetenschappers er niet kunnen zijn.

Het colloquium (ofwel samenspraak) zou plaatsvinden met (internationale) onderzoekers in het vrijwilligerswerk. Dat zijn Lesley Hustinx (Universiteit van Gent) en Georg von Schnurbein (Universität Basel).

We kijken hoe we dit afgelaste evenement ergens weer kunnen organiseren!

Dit was het plan:

Echt in gesprek, kernthema in- en uitsluitende mechanismen

De drie onderzoekers Lesley Hustinx,  Georg von Schnurbein en Lucas Meijs nemen ons mee in hun nieuwe inzichten. Helaas zijn beide Amerikaanse gasten, Femida Handy (University  van Pennsylvania) en Jeff Brudney (University of Carolina Wilmington) niet in staat om deel te nemen aan dit colloqium vanwege de Corona-maatregelen van hun universiteit. Kernthema van de bijeenkomst is de inherente in- en uitsluitende mechanismen van vrijwilligerswerk en vrijwilligersmanagement. Wat daar (wellicht) aan gedaan kan worden door de verschillende actoren in de samenleving: de overheden, derde partijen zoals bedrijven en sociale diensten en natuurlijk de vrijwilligersorganisaties zelf. Het wordt een meeting die je perspectief zal verbreden. 

Alle sprekers geven korte en inspirerende presentaties over hun actuele onderzoek in het vrijwilligerswerk, waarna we elkaar en de wetenschappers verder in gesprek gaan onder leiding van Lucas Meijs.

Joost van Alkemade

14-03-20 om 11:44

Beste deelnemers. Het colloquium gaat NIET door. Ook Lesley en Georg hebben moeten besluiten om niet te komen. Een college van alleen Lucas, hoe inspirerend altijd ook! , is niet de bedoeling van een colloquium. We wachten betere tijden af. Het colloquium was ook dit keer verbonden aan een promotie waartoe de genoemde internationale onderzoekers in Nederland zouden zijn. Ik wens Stephanie Maas, de promovenda, een mooie ochtend toe! Er komt zeker een volgende versie van een colloquium, daarvoor is de meeting veel te leuk en interessant.
Joost

Joost van Alkemade

13-03-20 om 10:07

Gaat het colloquium nog door? Tot nu toe is het regiem bij de EUR om bijeenkomsten/colleges met minder dan 100 personen doorgang te geven. We houden je op de hoogte
Joost

Kirstie Schreurs

12-03-20 om 12:06

Gedaan, ik ben erbij!
x de stagaire

Mark Molenaar

11-03-20 om 10:25

Diana+van+den Eijnden Ze zou natuurlijk een accountje kunnen nemen en zichzelf aanmelden, dat is het handigst. Anders mij even mailen.

Diana van den Eijnden

06-03-20 om 11:53

Dank je wel, Joost! Moet ik haar nog ergens aanmelden of neem ik haar gewoon mee?

Joost van Alkemade

06-03-20 om 10:56

@Diana, zeker neem je stagiaire mee.
@ Jo, ik heb diezelfde vraag ook al bij Lucas neergelegd. Femida Handy heeft recent laten weten dat zij niet life aanwezig kan zijn. We zijn dus nog aan het fijntunen met het programma.

Diana van den Eijnden

06-03-20 om 10:48

Hi, mag ik mijn stagiaire ook meenemen?

Jo Peeters

02-02-20 om 18:00

Vrijwilligerswerk is een breed werkveld. Is het mogelijk in een paar steekwoorden aan te geven welke thema's aan de orde zullen komen?

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen