De kracht van nieuwe allianties

ProfielfotoIris de Jong 18-05-2021 842 keer bekeken 0 reacties

Begin

09-06-2021 om 09:30

Einde

09-06-2021 om 10:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via MS Teams

De kracht van nieuwe allianties | Spreker: Carin de Cloe - Landschap Overijssel | Algemene inspiratie voor het betrekken van nieuwe gezichten


Tijdens deze kennisboostsessie neemt Carin de Cloe van Landschap Overijssel jullie mee in wat er kan gebeuren als buiten je grenzen kijkt naar nieuwe vrijwilligers en tegelijk vasthoudt aan je kern.  Nieuwe vrijwilligers vinden en binden door nieuwe bronnen aan te boren. Gemakkelijk gezegd en bedacht, maar hoe ga je dat als organisatie uitvoeren zonder ineens een bult werk erbij te krijgen of helemaal weg te raken van je kern? Bij Landschap Overijssel merkten ze al snel dat als ze buiten hun werkveld zochten, ze erg veel tijd en begeleiding aan deze nieuwe vrijwilligers kwijt waren.

Ze zijn toen weer begonnen vanuit hun eigen kracht te zoeken. Ze vonden twee goed bruikbare ingangen. Van daar ontdekten ze nieuwe mogelijkheden. Nu werken ze samen met nieuwe partners op een manier dat ieder zijn eigen werk doet. Door de samenwerking ervaren beide partijen een grote meerwaarde in hun werk die iedere organisatie voor zich niet had kunnen vinden.  En dit terwijl het werk niet wezenlijk is veranderd of toegenomen is. De “nieuwe” projecten passen hierdoor naadloos in onze bestaande werkstructuren. Echt 1+1=3.

Landschap Overijssel neemt je in deze sessie mee op dit avontuur. Ze vertellen je eerlijk over de doodlopende paden, uithoudingsvermogen, discussie over de te volgen routes etc. En over het genieten van de pareltjes die ze onderweg tegenkwamen, de nieuwe prachtige vergezichten, onverwachte ontmoetingen en nog veel meer. Je raakt geïnspireerd om je eigen werkveld anders te bekijken. Op een manier waarop je trouw blijft aan de missie, de kern van jouw organisatie.  Ook binnen de grenzen blijken dan de mogelijkheden niet alleen onbegrensd, maar zelfs uitvoerbaar te zijn.

Deze kennisboostsessie wordt verzorgd door Carin de Cloe, projectcoördinator van het project Zorgend Landschap. Ze is vanaf het begin betrokken bij dit project zowel in de ontwikkeling als in de uitvoering. In Zorgend Landschap worden zorgdoelen gekoppeld aan groene doelen. In diverse projecten bieden zij groene, gezonde kansen voor mensen die minder gemakkelijk toegang hebben tot de natuur. 

Wil je weten hoe dat heeft uitgepakt? neem dan een kijkje op volgende websites: https://www.landschapoverijssel.nl/projecten/jong-dementerenden https://www.landschapoverijssel.nl/zorgendlandschap

Deze kennisboostsessie is bedoeld voor medewerkers van vrijwilligersorganisaties en vrijwilligerscentrales die op zoek zijn naar nieuwe gezichten.

Aanmelden

Je kunt je niet meer aanmelden voor deze sessie. Wil je toch nog even aanhaken? Klik dan hier!

Heb je nog aanvullende vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via mensenmakennederland@nov.nl.

Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de inspiratie voor de ander 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen