De kracht van vrouwenparticipatie

ProfielfotoIris de Jong 27-05-2021 525 keer bekeken 0 reacties

Begin

08-06-2021 om 14:00

Einde

08-06-2021 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via MS Teams

De kracht van vrouwenparticipatie | Sprekers: Kiran Ramlakhan en Iris Creemers - adviseur/onderzoeker bij Pharos


Vrouwelijke azc-bewoners doen minder vaak mee aan de participatie-activiteiten die binnen en buiten het asielzoekerscentrum worden aangeboden. Dat is jammer, want meedoen in de Nederlandse samenleving kan hen veel opleveren. 

Via vrijwilligerswerk, hobby en recreatie, sport en informeel taalonderwijs breiden de vrouwen hun netwerk uit. Ze leren de Nederlandse taal en cultuur kennen. Een zinvolle dagbesteding biedt afleiding en is goed voor hun welzijn. 

Meedoen is zoveel leuker én gezonder dan maandenlang binnen in je kamer op het azc de asielprocedure af te wachten! Toch is dat wat veel vrouwen doen…

Pharos onderzocht binnen het project #meedoen hoe de participatie van vrouwelijke azc-bewoners vergroot kan worden. Kiran Ramlakhan en Iris Creemers gaan in deze kennisboostsessie met elkaar in gesprek over de lessen die zij daar geleerd hebben.

Wat is de motivatie van vrouwen om wel of niet mee te doen? Wat kan je doen om vrouwen beter te bereiken en activeren? Wat voor activiteiten zijn geschikt en hoe organiseer je die zo dat vrouwen graag mee willen doen? 

Deze kennisboostsessie wordt verzorgd door Kiran Ramlakhan en Iris Creemers. Zij zijn als adviseur/onderzoeker bij Pharos betrokken bij het project #meedoen. #Meedoen richt zich samen met COA, NOV en lokale vrijwilligerscentrales op het vergroten van participatie van bewoners van asielzoekerscentra.

Aanmelden

Je kunt je niet meer aanmelden voor deze sessie. De opname wordt later online gedeeld op onze website.

Heb je nog aanvullende vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via mensenmakennederland@nov.nl.

Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de inspiratie voor de ander 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen