Heb jij het Goed Geregeld voor vrijwilligers?

ProfielfotoIris de Jong 19-05-2023 792 keer bekeken 2 reacties

Begin

14-06-2023 om 10:30

Einde

14-06-2023 om 11:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via MS Teams

Voor nu en straks enthousiaste en betrokken vrijwilligers voor je organisatie: leer de voordelen kennen van de Zelfevaluatie Vrijwillige Inzet Goed Geregeld!

Als organisatie ben je misschien geneigd om, heel begrijpelijk, nóg meer en beter vrijwilligers te werven. Maar als je vrijwilligers niet dat ‘warme bad’ biedt dat ze verdienen, werf je vrijwilligers met de achterdeur wagenwijd open. Denken en kijken vanuit de vrijwilliger, dat is een belangrijk deel van je oplossing!  Wat heeft een vrijwilliger nodig, wat zijn haar of zijn wensen, behoeften en talenten? Met andere woorden; denken vanuit die vrijwilliger in plaats vanuit je organisatie!  

Dit gaat je helpen!

De Zelfevaluatie van het landelijke keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld! helpt je daarbij.  

Met de Zelfevaluatie krijg je een röntgenfoto én MRI van jouw organisatie. Wat heb je al goed geregeld, en wat kan misschien beter? Denk bijvoorbeeld aan hoe je vrijwilligers inwerkt en begeleidt, mogen ze meedenken en doe je iets met hun ideeën en input? Hebben ze mogelijkheden om zich te ontwikkelen, vraag je regelmatig of ze het nog naar hun zin hebben? Zijn er goede afspraken gemaakt, is je organisatie ook sociaal veilig? En vraag je vertrekkende vrijwilligers om eerlijke feed back over hun tijd bij jou? Al dat soort zaken komen terug in de Zelfevaluatie. Het is een handig instrument om te checken waar jouw organisatie staat in het werken met vrijwilligers.  

Wil je hier meer over weten meld je dan aan voor deze online kennisboostsessie! Wil je graag voorbereid zijn? Bekijk dan hier alvast de Zelfevaluatie op vrijwilligeinzetgoedgeregeld.nl.  

Deze kennisboostsessie wordt verzorgd door Marije Dévény.

Deelnemen

Je kunt je niet meer officieel aanmelden voor deze kennisboostsessie. Maar via deze MS Teamslink kun je deze sessie alsnog bijwonen. Graag tot dan!

Foto: #100verhalen | Michael – toezichthouder in de speeltuin

Mark Molenaar

24-05-23 om 8:52

Hilde Huizinga Ik zie je er één keer bij staan, komt helemaal goed!

Hilde Huizinga

24-05-23 om 8:38

Ik heb mijn dubbel aangemeld voor deze bijeenkomst, maar kan me niet afmelden voor 1 inschrijving. 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen