Vrijwilligerswerk met en door nieuwkomers

ProfielfotoIris de Jong 22-05-2023 602 keer bekeken 2 reacties

Begin

15-06-2023 om 16:00

Einde

15-06-2023 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via MS Teams

In deze kennisboostsessie neemt Adam van Bergeijk je mee langs uitdagingen, kansen, maar ook zwaktes en sterktes in vrijwilligerswerk met en door nieuwkomers. Een uitgelezen kans voor jouw organisatie?

Er zijn veel nieuwkomers in Nederland. Veel van hen zoeken werk, maar spreken de taal nog niet. Een nieuw bestaan opbouwen in een nieuw land is niet eenvoudig. Zo maar twee redenen voor nieuwkomers om vrijwilligerswerk te gaan doen. Maar, het doen van vrijwilligerswerk is misschien een nieuw fenomeen voor veel nieuwkomers. Begeleid je nieuwkomers bij vrijwilligerswerk of moeten zij hun eigen weg kiezen?

Shatha Tamin werkt bij New Bees en weet als ervaringsdeskundige hoe het is om vanuit een ander land en een andere cultuur in Nederland aan de slag te gaan als vrijwilliger. ZIj helpt Adam (projectleider #Meedoen bij Vereniging NOV) in dit webinar.

Na deze kennisboostsessie weet je waar je bijzondere aandacht naartoe moet gaan bij deze nieuwe doelgroep, waar je op moet letten en worden er inzichten gedeeld. Deelnemers praten mee, delen ervaringen of stellen vragen! 

Deelnemen

Je kunt je niet meer officieel aanmelden voor deze kennisboostsessie. Maar via deze MS Teamslink kun je deze sessie alsnog bijwonen. Graag tot dan!
 

Foto: Een van de vrijwilligersverhalen over Meedoen, Ahmed en Dalia

Adam van Bergeijk

12-06-23 om 9:37

Hoi Carola, tja je kunt niet overal tegelijk bijzijn! We nemen het op, dus je kunt later nog terugkijken. 

Carola Schwabl

11-06-23 om 14:25

Hallo, ik heb op dat moment een andere afspraak. Is het mogelijk om deze sessie terug te kijken? 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen