Interview firma Kruitbosch over hun Presentprojecten

1193 keer bekeken

Kruitbosch te Zwolle is retailpartner voor fietsspeciaalzaken. Door de handen uit de mouwen te steken willen zij er zijn voor een ander. Samen met Stichting Present hebben zij al ruim 10 jaar meerdere projecten opgezet.

Wat in 1955 begon als familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 250 medewerkers. Hoewel de omvang niet meer die van een familie is, is de sfeer dat zeker wel. Het omzien naar elkaar blijft een belangrijke waarde binnen Kruitbosch. Kruitbosch te Zwolle is retailpartner voor fietsspeciaalzaken. Johan werkt al 22 jaar bij Kruitbosch in diverse functies. Zolang als hij zich kan herinneren is Kruitbosch partner van Stichting Present Zwolle. In eerste instantie als donateur maar in 2010 wordt er besloten dat er vanuit Kruitbosch ook projecten opgepakt gaan worden in Zwolle. Door de handen uit de mouwen te steken willen zij er zijn voor een ander. Er wordt een speciale werkgroep ingesteld die deze projectdagen coördineert. Johan is ruim 10 jaar coördinator van deze projectdagen. Anne-Tjitske heeft zijn taak vorig jaar overgenomen. Anne-Tjitske: we zijn er als bedrijf niet alleen maar om winst te maken, maar willen ook een positieve bijdrage leveren aan de omgeving waar we als bedrijf zijn. We staan midden in de samenleving en we kunnen ook de macht en mogelijkheden die we hebben op een ander vlak inzetten om verbetering te bewerkstelligen. Dat is echt een Kruitboschwaarde. Om ons op die manier in te zetten.  

‘We zijn er als bedrijf niet alleen maar om winst te maken, maar willen ook een positieve bijdrage leveren aan de omgeving waar we als bedrijf zijn.’
Anne-Tjitske- Teamlead Brand Marketing

Groot gebaar

Hoewel veel medewerkers zich de afgelopen jaren hebben ingezet tijdens een Presentproject komt volgens Johan en Anne-Tjitske het grootste gebaar van Kruitbosch zelf. Hij biedt zijn medewerkers de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen onder werktijd. Dit past ook bij de familiesfeer die er heerst in het bedrijf. Er wordt veel gedaan aan vitaliteit en zorgen dat medewerkers tevreden zijn. Daar hoort omzien naar elkaar ook bij. Naast dat Kruitbosch het belangrijk vindt om aanwezig te zijn in de samenleving, hebben de Presentprojecten binnen het bedrijf ook een positieve uitwerking. Johan: door de Presentprojecten komt er een verbinding op gang tussen collega’s. Doordat je je in een andere setting inzet voor een ander, zie je ook een andere kant van collega’s. De Presentprojecten vallen echt onder teambuilding en dat werkt op een positieve manier door in onze samenwerking op de werkvloer. Dat geeft voldoening en meerwaarde. 

Nieuwe dingen over mezelf ontdekt 

‘Dankzij de Presentprojecten heb ik nieuwe dingen over mezelf ontdekt’, zegt Johan. ‘Zo heb ik meerdere projecten met ouderen gedaan en daar ontdekte ik dat ik een leuk contact met deze mensen heb. Dat wist ik voorheen niet van mezelf. Ik ging eens met een mevrouw van boven de 90 naar de Intratuin. Ze keek haar ogen uit, want ze was er nog nooit geweest. We hebben echt een leuke ochtend samen gehad en sloten het op haar kamer af met een borrel. Ik geniet van zulke momenten. Ook het pannenkoeken bakken voor daklozen vond ik bijzonder. Door de Presentprojecten kom je op plekken waar je normaal niet komt. 

‘De kunst is om het niet te zoeken in een groot project, maar in de kleine gesprekjes, de aandacht die je aan iemand geeft. Dan kun je al het verschil maken.’ 

Johan - Teamleider Masterdata Management 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen