Het Platform Vrijwillige Inzet

2274 keer bekeken 0 reacties

In 2018 zijn we gestart met de inrichting van een interactief, digitaal Platform Vrijwillige Inzet. Voor de vereniging, maar ook voor het hele brede vrijwilligerswerk. Vragen stellen, antwoorden krijgen, blogs en nieuws plaatsen, maar ook bijeenkomsten. Delen, delen en nog eens delen.

Oktober 2018 is NOV definitief gaan werken met met het Platform Vrijwillige Inzet. Veel van de inhoud van de oude website is nog steeds terug te vinden op het platform, maar het draait toch vooral om de interactie tussen en met iedereen die betrokken is bij het vrijwilligerswerk in Nederland en daarbuiten. 

Wat gebeurde daar dan?

Er waren bijvoorbeeld 50 mensen die in 111 berichten informatie deelden over AVG op het forum Wet- & Regelgeving, of Platformleden die een blog schreven over hun bijdrage aan het NOV-congres 2018. Zoals Rob Beckers over vrijwilligerswerk in het schemergebied, of Heleen van Egmond over het gebruik van sociale media. Wetenschappers die zelf hun werk publiceerden op de Wetenschapscommunity. Diverse netwerken werken er online samen en gebruiken het platform als basis voor offline bijeenkomsten.

Op naar één landelijke portal

Eind 2018 is NOV in gesprek gegaan met Movisie over het samenvoegen van Vrijwilligerswerk.nl met het Platform Vrijwillige Inzet. Zowel Movisie als NOV zien dat het brede vrijwilligerswerk gebaat is bij één landelijke platform. Hierdoor verrijken we het Platform Vrijwillige Inzet met een grote hoeveelheid kennis en kunnen we vrijwilligerscentrales en onze andere leden zichtbaarder en toegankelijker maken voor mensen die bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of advies zoeken.

Foto: Eerste homepagefoto van het nieuwe platform, met dank aan Sailwise.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

X (voorheen Twitter)

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen