14. Partners en internationale netwerken

NOV maakt deel uit van internationale verbanden van vrijwillige inzet.
29-03-2021
863 keer bekeken 0 reacties

Vereniging NOV bouwt als koepel- en netwerkorganisatie verder aan de samenwerking met alle actoren die vrijwillige inzet een warm hart toedragen. Nationaal en internationaal.

In deze samenwerking heeft het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet ook een aantal nieuwe partijen gebracht. Op landelijk niveau is nieuwe samenwerking tot stand gekomen met het bedrijfsleven via de koepels VNO-NCW en MKB, maar ook met individuele bedrijven en hun foundations. Er is daarnaast een groeiende verbinding tussen vrijwillige inzet en de filantropie in de samenwerking met Goede Doelen Nederland, de FIN en SBF. Het netwerk van bewoners initiatieven/bedrijven (LSA) en Nederland Zorgt Voor Elkaar en vele anderen zorgden voor verbinding met de actieve burger.

In oktober stond het wereldcongres van de International Association for Volunteer Effort (IAVE) in Abu Dhabi op de planning met deelname van drie mensen vanuit NOV. Toegang, tickets en hotel geboekt en zoals zoveel dit jaar alles geannuleerd. Alle internationale contacten zijn nu digitaal met webinars over met name de rol en inzet van vrijwillgers in de pandemie. De twee ledenvergaderingen en inhoudelijke meetings bij onze Europese koepel de European Volunteer Centre (CEV) en ook de meetings van Volonteurope waren allen digitaal. Ontmoeten is in principe ook of juist digitaal effectief, maar zorgt wel voor kaalslag in de relatiesfeer. NOV heeft partnerorganisaties in Europa ge├źnthousiasmeerd  en geinformeerd over onze plannen voor het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 onder de noemer Mensen Maken Nederland. Hongarije heeft ook het plan van een nationaal jaar, 10 jaar na het Europese, opgepakt.  

 

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen