Magazine Zorg Samen!

Claire Blom 03-09-2020 332 keer bekeken 0 reacties

Aandacht hebben voor vrijwilligers in zorg en ondersteuning is van essentieel belang. Movisie brengt het magazine Zorg Samen! uit, waarin praktijkvoorbeelden staan van samenwerkingsverbanden rondom vrijwillige inzet.

Nieuw Magazine: Zorg Samen!

Aandacht hebben voor vrijwilligers in zorg en ondersteuning is van essentieel belang. Dit blijkt eens te meer belangrijk in tijden van corona, waar nu soms andere dingen van vrijwilligers worden gevraagd. Movisie brengt het magazine Zorg Samen! uit, waarin praktijkvoorbeelden staan van samenwerkingsverbanden rondom vrijwillige inzet.

In het magazine:

  • De waarde van vrijwillige inzet op een rij (p. 4-5)
  • Een hartverwarmend verhaal van Liesbeth en MariĆ«t over de waarde van vrijwilligers in de strijd tegen eenzaamheid (p. 8-12).
  • Vertelt een van de grootste zorgorganisaties in Amsterdam, Cordaan, over de verantwoordelijkheid nemen voor de ontwikkeling van de langdurige zorg in de stad. Formele en informele zorg slaan daarvoor de handen ineen. (p. 14)
  • Habiba Chrifi, Mantelzorgconsulent/Coƶrdinator AMWAHT bij stichting U-Centraal Steunpunt Mantelzorg vertelt over het belang van migrantenmantelzorgers en de rol van sleutelfiguren (p. 18-19)
  • Tips en werkzame elementen voor goede samenwerking (p.21, 26-27)
  • Eindelijk antwoord op de vragen die niet gesteld worden, omdat eigenlijk niemand er een goed antwoord op heeft p. 28-19)

Bekijk en download het magazine op de website van Movisie

0  reacties

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen