Digitoegankelijk worden én blijven

ProfielfotoAnne van Roosmalen 03-09-2020 447 keer bekeken 2 reacties

Vanaf 23 september is het voor veel websites verplicht om te voldoen aan de nieuwe richtlijnen rondom digitale toegankelijkheid. Wij hebben onze vrijwilligersplatformen net aangepast en delen het wat en inclusief handige checklists graag met jullie.

Is jullie website al digitaal toegankelijk? Vanaf 23 september is dat voor veel websites verplicht. Zo wordt het voor 2,5 miljoen (!!!) Nederlanders met een functiebeperking (zoals dyslectici, kleurenblinden, slechtzienden, blinden, slechthorende, doven en mensen met een cognitieve of motorische beperking) mogelijk om óók van van deze sites of apps gebruik te maken.

Nog aan het worstelen met digitoegankelijkheid? Wat het is, hoe het toe te passen en hoe digitoegankelijk te blijven (duurzaam borgen)? Op basis van onze ervaring met de voorelkaar vrijwilligersplatformen hebben we een handig stappenplan inclusief checklist gemaakt. Deze delen we graag met jullie, om zo Nederland zo snel mogelijk inclus(l)ief te maken. Heel veel succes ermee!

✔️ Download het stappenplan digitoegankelijkheid met checklist hier: https://lnkd.in/gkczWqB

2  reacties

Mark Molenaar 04-09-20 om 8:48

Super Anne van Roosmalen !

Sanne van Viegen Looyé 03-09-20 om 20:04

Wat een goeie, Anne van Roosmalen! Dank voor het delen. Vast voor veel mensen op dit platform relevant!

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen