Een gesprek over zinvol ouder worden

2611 keer bekeken

Webinar, 36:46 min. 'Wil je redden of gered worden en wil je wel 'gered' worden?'. En hoe zit het met de beeldvorming dat ouderen kwetsbaar en hulpeloos zijn? 'Een gesprek over zinvol ouder worden' met Dr. Machteld Huber en Prof. Dr. Andries Baart.

Zo kun je er mee aan te slag

Bekijk de video gezamenlijk of laat mensen hem van tevoren bekijken. Je kunt dit gespreksdocument (docx) gebruiken om een gesprek over dit onderwerp op gang te brengen.

Inhoud webinar

'Wil je redden of gered worden en wil je wel 'gered' worden?'. En hoe zit het met de beeldvorming dat ouderen kwetsbaar en hulpeloos zijn? Op dinsdag 23 juni 2020 verzorgde Samen Ouder Worden een webinar met als onderwerp: 'Een gesprek over zinvol ouder worden'. Voormalig huisarts en grondlegger van het gedachtegoed van positieve gezondheid Dr. Machteld Huber en Prof. Dr. Andries Baart, die zich intensief bezighoudt met de Presentie-filosofie gingen met elkaar in gesprek over wat zinvol ouder worden in hun ogen betekent. 

Hieronder vind je de uitgebreide versie (als je cookies van derden hebt geaccepteerd). Een verkorte versie van het webinar is hier op youtube terug te kijken.

 

Tijdens het webinar sprak Machteld Huber ook over een video van KBO-PCOB (youtube) waaraan zij heeft meegewerkt, waarin zij vertelt waarom zij niet bang is voor de dood. Ook zeker het kijken waard.

Meer informatie

Wil je meer weten? Stuur een e-mail naar info@samenouderworden.nl.

 

Afbeeldingen

Bekijk ook

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen