16. Partners en internationale netwerken

1443 keer bekeken 0 reacties

De internationale samenwerking van NOV in de netwerken van Europa met de CEV en Volonteurope en die binnen het omvattende wereld netwerk van de IAVE.

De internationale bijeenkomsten waren volledig digitaal uitgevoerd. De Wereldconferentie van de  International Association for Volunteer Effort ( IAVE, Wereldorganisatie voor het vrijwilligerswerk) was al verplaatst naar 2022. Vrijwilligers Cees van den Bos en AndrĂ© en Hudepohl participeerden samen met Joost van Alkemade in de webinars en jaarvergaderingen die dus digitaal wel doorgang vonden in de netwerken van het European Volunteer Centre (CEV) , Volunteurope en IAVE.

Meerdere bijeenkomsten waren gericht op de uitwisseling en de  inzet van vrijwilligers in relatie tot de pandemie. In nog al wat landen rustte de organisatie van de bestrijding van de pandemie volledig bij het vrijwilligerswerk. Dat was toch echt anders in ons land met de GGD en Veiligheidsregio’s . De opzet, uitwerking en tools van ons Nationale Jaar zijn gepresenteerd aan de Europese collega organisaties en tijdens een conferentie in Hongarije, het land waar ze ook zelf een jubileumjaar hadden georganiseerd.

Het poject Upgrading Validation liep ook in 2022 door. NOV en de internationale partners hebben in 2022 gewerkt aan het ontwikkelen van twee documenten. Het eerste document dient als handleiding om vrijwilligers mee te nemen in het proces van bedenken en op papier zetten van de vaardigheden en competenties die zij willen ontwikkelen tijdens hun inzet als vrijwilliger. Het document beschrijft het proces van bedenken, benoemen, meten en bewijzen van de ontwikkeling. Het tweede document richt zich op  vrijwilligersorganisaties en geeft hen handvatten om vrijwilligers nog beter te kunnen begeleiden bij hun ontwikkelproces.

Afbeeldingen

Waarderen

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen