Jongeren deze zomer in 50 kleinere gemeenten aan de slag met Maatschappelijke Diensttijd

ProfielfotoJoanne Wieringa 14-07-2020 531 keer bekeken 0 reacties

In maar liefst 50 gemeenten organiseren zo’n 2.500 jongeren deze zomer allerlei maatschappelijke activiteiten. Het gaat om gemeenten tot 60.000 inwoners die meedoen aan het programma Jeugd Aan Zet, dat in samenwerking met Maatschappelijke Diensttijd (MDT) de projecten organiseert.

De deelnemende jongeren zetten zich in voor een ander en elkaar en de activiteiten bieden tegelijkertijd ruimte voor het ontwikkelen van hun eigen talenten en het ontmoeten van anderen. Daarmee kunnen de gemeenten een aanzienlijk deel van hun lokale jeugd een positieve boost geven deze ‘coronazomer’.

Positief alternatief

De Corona-tijd heeft effect op de fysieke en psychische gezondheid van jongeren. Veel jongeren hebben te maken met gevoelens van eenzaamheid en verveling. Jeugd Aan Zet biedt deze zomer een positief alternatief, met activiteiten die iets bijdragen aan de samenleving én iets betekenen voor de jongeren zelf. De jongeren krijgen een cadeaubon die ze kunnen besteden bij lokale ondernemers. Zo krijgen ook lokale ondernemers een steuntje in de rug in deze lastige tijd.

Lees hier het hele persebericht van de Rijksoverheid.

Kijk hier of ook jouw gemeente meedoet met Jeugd aan Zet.

0  reacties

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen