Vrijwilligerswerk voor nieuwkomers krijgt ook in 2023 financiering

ProfielfotoMark Molenaar 09-12-2022 1506 keer bekeken 5 reacties

Het langlopende programma #Meedoen krijgt via een amendement op de begroting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) ook in 2023 financiering. Ook is er een motie aangenomen waardoor het ministerie moet kijken naar financiering op lange termijn.

Voor het tweede jaar achtereen heeft Vereniging NOV moeten lobbyen om het programma #Meedoen, waarin vrijwilligerscentrales op 38 azc's asielzoekers en statushouders bemiddelen naar vrijwilligerswerk, opgenomen te krijgen in de begroting. Dat is gelukt met een amendement van ChristenUnie, GroenLinks, DENK, SGP, D66, CDA en PvdA. Dat betekent voor iedereen die aan het programma werkt een enorme opluchting, want het is erg belangrijk voor zowel nieuwkomers als de Nederlandse samenleving dat nieuwkomers vanaf dag één meedoen.

Nu wel langdurig?

Daarnaast hebben ChristenUnie, D66, GroenLinks en DENK een motie ingediend om meerjarige financiering te verkennen. Deze motie is aangenomen. Het ministerie moet hier volgens deze motie in de Voorjaarsnota op terug komen. 

 

5  reacties

Mark Molenaar 11-01-23 om 22:44

Yvonne Posthuma Dit is alle meedoenbalies waar nu vrijwilligerscentrales aan meewerken. Er waren plannen voor uitbreiding, maar nu zijn we al blij dat het blijft bestaan. 

Yvonne Posthuma 11-01-23 om 14:15

Mark, is dit alleen voor de azc's of ook voor Vluchtelingenwerk bij onze welzijnsinstelling?

 

 

Miranda Zwart 11-01-23 om 9:22

Dank Mark, ik heb ze gemaild. 

Mark Molenaar 10-01-23 om 13:17

Hoi Miranda Zwart  Met Adam van Bergeijk en ​​​Sandy dos Reis !

Miranda Zwart 10-01-23 om 12:29

Goed nieuws dat het programma #Meedoen een vervolg krijgt. Vanuit Vrijwilligerspunt Westfriesland hebben we destijds input geleverd en onze ervaringen gedeeld vanuit ons eigen programma voor nieuwe Nederlanders. Daarbij heb ik de wens uitgesproken dat wij graag betrokken blijven bij de ontwikkelingen van #Meedoen.  Deze wens om betrokken te zijn bij #Meedoen is er bij ons nog steeds. Met wie kan ik hierover contact openemen?

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen